Welkom bij Stichting Olopikidong'oe

In 2011 is er een groep van zo'n 35 personen uit Andel afgereisd naar Kenia om mee te helpen met een school te bouwen nabij Lolgorian. Deze groep sliep op een school genaamd Olopikidong'oe. We hebben een geweldige tijd gehad tijdens de bouw en ons verblijf op boardingschool Olopikidong'oe. Wat ons trof op deze school is de staat van onderhoud van deze school, maar ook dat er weinig voor handen is voor de kinderen. Geen schoon drinkwater, veelal kapotte ramen, niet ieder kind had een eigen bed...Maar ook hoorden we schrijnende verhalen over kinderen die het schoolgeld bijna niet konden betalen, deze kinderen waren volledig wees, of hadden geen vader meer. En toch wilde hun familie deze kinderen naar school laten gaan, omdat onderwijs zo hard nodig is om verder te komen in hun leven!

Een aantal mensen van de groep 2011 hebben besloten tot oprichting van een stichting, met het doel het onderwijs in de breedste zijn van het woord in Kenia te bevorderen, in het bijzonder voor de Olopikidong'oe Boarding School. Huidige bestuur anno 2015 is: Wilma van Andel (penningmeester) en Kees van der Linden (voorzitter). Een ANBI nummer (Algemeen Nut Beogende Instellingen) is bij de Belastingdienst toegekend, zodat gebruik gemaakt kan worden van bepaalde belastingvoordelen bij erven, schenken, giften.

Nieuwsgierig geworden? Lees gezellig verder op de verschillende tabjes wat we zoal doen, mee bezig zijn en reeds gerealiseerd hebben!

Groeten Kees en Wilma